Veel beloningen uitgereikt voor goed verlichte fietsen

Fietsverlichtingscampagne op 28 november 2016
Fietsverlichtingscampagne op 28 november 2016
Foto: Gemeente Staphorst

Maandagavond 28 november stond het ‘Ik val op’-promotieteam op de Bergerslag in Staphorst om fietsers te wijzen op het belang van verlichting. Er werden veel beloningen uitgereikt voor goed verlichte fietsen.

In Staphorst was bij veruit de meeste fietsers de verlichting prima in orde. Staphorst scoorde in vergelijking met andere gemeenten erg goed. Ook opvallend waren de vele fietsers met reflecterende hesjes.

Het campagneteam trekt vanaf oktober door de provincies Overijssel en Gelderland om aandacht te vragen voor het voeren van fietsverlichting. De campagne wordt georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente.

Tijdens de actie voert het team gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Fietsers waarbij de verlichting op orde is krijgen een beloning. Is de verlichting kapot? Dan worden ter plekke nieuwe lampjes gemonteerd.

Landelijk heeft gemiddeld 1 op de 3 fietsers geen werkende verlichting. Dit zorgt voor onveilige situaties. Bekend is dat 20% van alle fietsongevallen in het donker plaatsvinden, terwijl maar 10% van alle fietskilometers in het donker worden afgelegd.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen