Avond `Van burgemeester naar bouwmeester` in Gambia

Foto: Stichting Staphorst helpt Gambia

De stichting Staphorst helpt Gambia organiseert op vanavond een open informatieavond over het leven van mensen in Gambia. De avond wordt gehouden in hotel Waanders. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur.

Hoe krijgen Gambiaanse kinderen onderwijs?

Mevrouw Patience Jatta, directrice van een lagere school in Gambia, zal over haar werk vertellen. Zij zal benadrukken dat het geven van onderwijs aan kinderen zeer belangrijk is voor hun eigen ontwikkeling maar ook voor het land zelf. Ook geeft zij voorbeelden van de leefsituatie in Gambia. Ze zal uitleg geven en er kunnen vragen gesteld worden. Vertaling door de heer Van Voorthuijzen.

Voormalig burgemeester Alssema, bouwmeester van de stichting, heeft het land de afgelopen weken bezocht en gesprekken gevoerd met bouwers en vertegenwoordigers van het ministerie van Educatie om te komen tot de bouw en uitbreiding van de school. Hij zal ook ingaan op de sociaal economische situatie in het land.

Hij zal ook uiteraard ook beelden laten zien. De bouw van de school zal zoveel mogelijk gerealiseerd worden door de lokale bevolking en begeleid worden onder een westers georiënteerde ondernemer. Tenslotte zal de heer Hutten, van 2Control Accountants en Adviseurs, uitleg geven over een stichting die met een ANBI-status werkt.

Het belooft een interessante avond te worden met duidelijke voorbeelden op welke wijze kinderen geholpen kunnen worden in een arm land en op welke wijze er een toekomst geboden kan worden. Als u deze avond niet kunt komen, bekijk dan eens het fotoboek. Of lees meer over de Stichting Staphorst helpt Gambia.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen