Kledingveiling door Dirk Kok op 8 juli bij Museum Staphorst

Foto: Museum Staphorst

Onder de enthousiaste leiding van Dirk Kok zal er op 8 juli een kledingveiling worden gehouden bij Museum Staphorst voor de familie Brakke. Vanaf 9.00 uur is het mogelijk om de kleding te bekijken (gratis) waarna de veiling om 10.00 uur start. Een enerverende ochtend met vaak verrassende momenten.

Er wordt opnieuw een kledingveiling gehouden op 12 augustus (onder voorbehoud), dit is tijdens een Staphorstdag. De toegang vanaf 10.00 uur kost € 1.00 en als u het museum bezoekt komt er € 3,00 bij. Voor kinderen € 0.50 respectievelijk € 2.50. Afhankelijk van de hoeveelheid te verkopen kleding en van het verloop van de veiling wordt geschat dat de veiling tot het begin van de middag duurt.

Verslag van vorig jaar juli 2014 (zie foto): Heerlijk zonnig weer maakte de Staphorster kledingveiling weer tot een gezellig gebeuren. Op het erf voor het Museum was een ruim aanbod van traditionele kleding, hangend over de lijnen in de zon. Kort na 9.00 uur kwamen de eerste belangstellenden o.a. op een fiets met elektrische ondersteuning en met de traditionele jasbeschermer. Kijken, beoordelen, overleggen en noteren of er iets van hun gading aanwezig was.

“Je kunt er altijd nog wel iets erbij hebben en dit is een mooie gelegenheid om een keuze te maken” zoals één van de aanwezigen vertelde. Met veel verve startte Dirk Kok rond 10 uur de veiling met de aangereikte kleding, kwam de “reuring” rondom de prijzen op gang en met een zwierige zwaai ontving de koper zijn of haar kledingstuk. Zo is de kledingveiling één van de boeiende tradities binnen de cultuur van Staphorst. Tradities die de laatste jaren steeds meer worden opgepakt, vastgelegd en vertaald voor de toekomst.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen