Nieuw asfalt op skeelerbaan evenemententerrein De Tippe

Foto: IJsvereniging Staphorst e.o.

Het asfalt op de skeelerbaan van het evenemententerrein De Tippe in Staphorst wordt gerenoveerd. De werkzaamheden beginnen na Koningsdag.

Het bestuur Stichting De Tippe heeft, in samenspraak met de gebruikers, bij het college van burgemeester en wethouders een verzoek ingediend voor nieuw asfalt. Het college heeft ingestemd met een vergoeding voor de asfaltering. Het bestuur van de Tippe draagt ook een deel bij op basis van maatschappelijk belang.

Donderdag 28 april en vrijdag 29 april zal het asfalt gefreesd worden. Op maandag 2 mei en dinsdag 3 mei wordt naar verwachting het nieuwe asfalt door aannemer KWS aangebracht. Dit betekent dat de skeelerbaan gedurende deze dagen niet gebruikt kan worden. De gemeente Staphorst draagt maximaal 61.717 euro bij aan het project.

PvdA-raadslid Bé Veen pleitte gisteravond in de raadsvergadering tevergeefs om nog wat meer asfalt aan te brengen op de Tippe om bij regenachtig weer schone parkeerruimte te hebben tijdens drukbezochte voetbalwedstrijden. De kosten hiervan waren begroot op zo’n 30 mille. Met een bijdrage van het stichtingsbestuur nog een tekort van 19 duizend.

Wethouder Bert Krale reageerde dat er in de buurt van de sportvelden al extra parkeerruimte gerealiseerd is. Door groenstroken om te zetten zou er dan ‘één grote asfaltvlakte’ ontstaan. In overleg met het stichtingsbestuur is besloten dat niet te doen. De besturen zijn bovendien onderling ‘prima in staat om een lintje te spannen zodat er niet in het groen wordt geparkeerd’.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen